Info


Kuten varmaan jo otsikosta voi päätellä, niin kyseessä on sijoitusaiheinen blogi. Tulen käsittelemään blogissani sijoittamista varsin laajasti ja antamaan vinkkejä eri sijoitusmahdollisuuksista. Blogi kuitenkin rakentuu pääosin omien sijoitusteni ja salkkuni kehittymisen ympärille.

Ostin ensimmäiset osakkeeni 90-luvun loppupuolella, kun kesätyörahoistani jäi sen verran ylimääräistä, että pystyin ihan tosissani miettimään mihinkähän yhtiöön ne laittaisi. Päädyin osallistumaan samoihin aikoihin tulleeseen antiin. Ensimmäiset osakkeeni tulin siis hankkineeksi Fortumin annista. Valitettavasti tulin luopuneeksi noista osakkeista liian aikaisin, joten en päässyt nauttimaan Fortumin arvon todellisesta noususta.

Ensimmäisen kymmenen vuoden aikana tein joitain satunnaisia kauppoja ja salkussa oli yleensä vain 1-2 yhtiötä. Salkun arvo saavutti 10 000 euron rajan vasta vuonna 2009. Tuolloin alkoi omalta osaltani aktiivisen sijoittamisen aikani. Alkuvaiheessa laitoin käytännössä kaiken mahdollisen palkasta jäävän rahan osakkeisiin ja ensimmäisinä vuosina tein noin 10 kauppaa vuodessa. Vuosien aikana kauppojen määrä on kasvanut ja viime vuosina on tullut tehtyä noin 50-100 kauppaa vuodessa.

Sijoitusstrategiakin on elänyt jonkin verran mutta ensisijaisesti pyrin etsimään aliarvostettuja yhtiöitä ja hyviä osingon maksajia. Tavoitteenani on kasvattaa salkku, josta saan hyvää osinkotuottoa ja kuten tämä blogin nimi jo kertoo, niin 1000 euroa kuukaudessa on päämäärä.

Omistan useimpia osakkeita tai harkitsen kyseisten osakkeita hankkimista, joista kerron tässä blogissa. Nämä eivät ole sijoitussuosituksia tai sijoitusneuvoja vaan omien sijoitusten taustaksi tehtyä pohdintaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosittuja tekstejä