lauantai 9. lokakuuta 2021

Bristol-Myers Squibb näyttää houkuttelevalta

Tämän syksyn hermoilu markkinoilla on saanut aikaan mielenkiintoisia tilanteita joidenkin yhtiöiden osalta. Yksi näistä on Bristol-Myers Squibb ($BMY), joka näyttää tällä hetkellä erittäin edulliselta alle 60 dollarin hinnallaan. BMY on yksi suurista lääkeyhtiöistä, jonka markkina-arvo on 130 miljardia dollaria ja vuotuinen myynti noin 44 miljardia dollaria.

 

Bristol-Myers Squibbin osakekurssi. (Lähde: Google Finance)

Yhtiön tunnusluvut näyttävät erittäin hyviltä ja lisäksi yhtiö on julkistanut useita uusia lääkkeitä tämän vuoden aikana. P/E-luku on alle 8 ja mikä tärkeintä osinko on hyvin turvattu ja kasvaa voimakkaasti. Tällä hetkellä osinko on 3,4%, joka ei ole korkeimmasta päästä mutta yhtiö maksaa tuloksestaan ainoastaan 26% osinkoina. Osinkoa on korotettu tänä vuonna noin 10% ja BMY ostaa lisäksi omia osakkeitaan. Itse en yleensä pidä omien osakkeiden ostosta mutta sanoisin, että tässä tapauksessa asia on hyväksyttävissä, koska osakkeet ovat selkeästi aliarvostettuja.

 

BMY:n tuotteiden myynnin kehitys (Lähde: BMY)

Miksi osakkeen arvo on laskenut viime aikoina voimakkaasti? Omien selvitysteni pohjalta tilanne vaikuttaa vahvasti liittyvän nykyiseen markkinatilanteeseen ja selkeään ylireagointiin muutamiin uutisiin liittyen. Yksi keskeisimmistä asioista on, että Yhdysvalloissa suunnitellaan rajoituksia lääkkeiden hintoihin, jotka saattaisivat laskea lääkeyhtiöiden Yhdysvalloista saamia tuloja lähes 9%. Tuo saattaa kuulostaa äkkiseltään suurelta mutta esimerkiksi Bristol-Myers Squibbin tapauksessa suuri osa myynnistä tulee Yhdysvaltojen ulkopuolelta ja tämän lisäksi yhtiön osakekohtainen tulos on kasvanut tämän vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana 9,6%. Lisäksi pari päivää sitten tuli tieto, että yhden lääkkeen toisen vaiheen testit eivät ole menneet suunnitellusti ja se aiheutti vielä edellisen laskun päälle 3% pudotuksen osakkeen hintaan.

Olen seuraillut tätä firmaa jo pidemmän aikaa ja tämä viimeisen kuukauden lasku tarjosi viimein erinomaisen ostomahdollisuuden. Se on kuitenkin mahdollista, että lasku voi jatkua mutta tässä markkinatilanteessa ja uusia vielä parempia paikkoja voi vielä tulla tarjolle.

3 kommenttia:

 1. Huippuosake.. ostin tätä jo alkuvuodesta. Tätä osaketta löytyy myös Buffettin salkusta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos palautteesta. Hän näyttää myös ymmärtävän hyvän päälle :)

  VastaaPoista
 3. Löysin tänään blogisi ja innostuin tästä kirjoituksesta. Päätin tämän perusteella ottaa avauserän tätä tänään salkkuun... kunnes kurssin tsekattuani tajusin, että kirjoitus on lokakuulta :D No, ei välttämättä edelleenkään huono ostos, mutta taitaa nyt jäädä väliin. Onnittelut hyvästä hausta ja kiitos blogista!

  Onko nyt viime aikojen turbulenssista tarttunut jotain mukaan?

  VastaaPoista

Suosittuja tekstejä