maanantai 1. tammikuuta 2018

Virtuaalisalkku

Tuossa Arvopaperi-lehden joulukuun numeroa lueskellessa tuli mieleen, että voisin rakentaa oman haastevirtuaalisalkun vuodelle 2018. Osakkeiden valinta oli melko haastavaa, koska hyviä kohteita ei ole montaa. Tämä ei suoraan vastaa oman salkkuni rakennetta, koska siinä pyrin painottamaan ensisijaisesti osinko-osakkeita ja tässä virtuaalisalkussa hakemaan parempaa tuottoa kovemmalla riskillä. Valitsin mukaan viisi osaketta kuvitteellisella 20 000 euron painotuksella kutakin.

Osake                                          Kurssi                 Arvio tuotosta
  • Outokumpu                         7,74                     +20% - +100%
  • Telia                                    3,72                     +10% - +30%
  • Norwegian Air Shuttle     176,00                     -30% - +200%
  • Nokia                                  3,89                      -20% - +50%
  • Betsson                             60,50                     -10% - +50%

Tässä salkussa Outokumpu ja Telia ovat varmimmat arvon kasvattajat. Lisäksi mukana on kolme riskipitoista lappua, jotta voivat parhaassa tapauksessa tuoda suuret lisätuotot. Jos 2018 ei tapahdu mitään ihmeitä, niin odottaisin tälle virtuaalisalkulle yli 40% tuottoa.


Arvopaperissa omat virtuaalisalkkunsa kokosivat Lea Jääskeläinen, Olli Viitikko, Elina Avela ja Kim Lindström. Ollin salkussa oli muutamia itselleni tuntemattomia ja mielenkiintoisia osakkeita, joihin joudun perehtymään myöhemmin tarkemmin. Yleisesti ottaen kaikilla oli ihan kiinnostavat valinnat ja pitää katsoa vuoden päästä, kuinka pärjäsin suhteessa näihin virtuaalisalkkuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosittuja tekstejä